51 88 13 98 francklund@gmail.com

I hele mit lange liv som fotohandler og uddannet fotograf her i 2015, har jeg, som så mange andre haft Canon, som udstyr. Det var det eneste saliggørende og det “bedste” i verden, intet kunne slå det, og det var jeg glad for.

Jeg havde ca. 12-15kg fotoudstyr, som jeg skulle have med til de forskellige arrangementer, tænk hvis noget gik ned, så havde jeg et ekstra, kamera eller objektiv med for ikke at sige flash. Men nu her i det tidlige forår, er er kommet andre boller på suppen.

FujiFilm X-T2 med 18-55mmDerfor måtte jeg indgå skilsmisse, jeg har solgt mit Canon udstyr, for jeg fik øjnene op for FujiFilm.
En dag for ca. 3 år siden hvor jeg var på Orø Camping, det er her vi afholdte vores sommercamp for KPP fotografer, (KPP er Key Point Photography. Kim Skovsby).

Her mødte jeg to fotografer, som har Fuji og jeg var af den overbevisning at dette udstyr ikke kunne være lige så godt, som Canon’s men mange dage er gået og jeg er blevet klogere og her i det tidlige forår, måtte jeg så ind til Photografica, og købe mit FujiFilm X-T2, med det udstyr jeg har nu i forhold til det Canon jeg havde, vejer det kun en 1/3 i vægt, samtidig kan jeg konstatere at mine billeder er meget skarpere end Canon, det forbavser mig en del, men her i maj mdr. var jeg en tur på Gerlev Idrætshøjskole, i portræt, og hold da op nogle billeder jeg fik her, den skarphed har jeg aldrig fået med mit Canon, Canon’s objektiver kan og det var de også “microjusteret” for bedre skarphed, men igen, de slog ikke mit nye FujiFilm.

På Gerlev, stod den på portrætter, og jeg må sige her, det er utroligt med denne skarphed, og endelig er der ude i den store verden og i lille Danmark, rigtig mange, som sælger deres Canon, Nikon og hvad folk nu har, for at gå over til FujiFilm, hvorfor de gør dette ved jeg ikke, men i gamle dag hvor vi købte film, kunne man købe forskellig film alt efter hvilke opgave man skulle på. Skulle man til bryllup, var der film til hudtoner (Pro Neg. Std) og skulle man ud og fotografere landskaber er der film til dette (Velvia), disse film egenskaber ligger i selve kameraet, og du kan downloaded det til Lightroom, så også her kan du få disse dejlige egenskaber med i dit billede.

Når mange af de professionelle fotografer, skal på de store ekspeditioner og skal slæbe alt det tunge grej af kamera, objektiver og flashanlæg med ud “on locations” er der en stor del at spare her, ved valg af FujiFilm.